Contact & FAQ

Voel je vrij om contact op te nemen als je je antwoord niet tegenkomt in de FAQ.

Contactformulier

FAQ

Geen zorg. De audiofiles, opdrachten en het beluisteren van de weekopdracht duren ongeveer 20 minuten per week. Als je de training samen  met een buddy doet, en je wil hiermee uitwisselen en de Buddy opdrachten oefenen, dan zit daar ook nog wat tijd in. Jullie bepalen zelf hoeveel tijd. Stem de training vooral af op jouw omstandigheden. Je kan dus een week per hoofdstuk doen, maar ook langer of korter. Zelfs personen met een super drukke agenda kunnen deze training goed volgen. 

Oh en daarbij, alles wat je tijdens de cursus leert, gaat je veel tijd en nog meer energie besparen!

Deze training geeft jou een volledige leerroute. Uit mijn trainingservaring ken ik de valkuilen van het leerproces en ik weet wat er voor nodig is om de stof echt te verankeren. Deze ervaring zit verwerkt in de training. Het biedt dus een zekere mate van leergarantie. Ook de vraag, waar te beginnen en wat de essentials zijn, zitten in deze methodiek. Maar bovenal, het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Het boek lezen, of workshops online bekijken kan heel goed naast deze training bestaan en visa versa. Mijn advies is vooral, probeer het en ontdek het zelf!

Er zit veel moois in al deze stromingen. Waarom ik juist voor Geweldloze Communicatie heb gekozen is omdat ik van alle communicatieve en psychologische stromingen tot op heden nog niet iets beter ben tegengekomen dan Geweldloze Communicatie. Het blaast wat mij betreft kwalitatief de rest weg. 

Deze training is zo gemaakt dat het niet onder doet aan een live training, maar poogt beter te zijn dan een live training! Als je het vergelijkt met een reguliere basis tweedaagse zit er inhoudelijk veel meer in. Online heeft ook veel voordelen. Hier een paar voordelen op een rij:

✔️ Betere leerresultaten door kortere lesmodules verspreid over tijd

✔️ Leer waar en wanneer jij wilt

✔️ Een heldere en succesvolle leerstructuur

✔️ Leren in jouw eigen tempo

✔️ Kennisbehoud. Alles is terug te kijken na de cursus

✔️ Levenslang toegang

✔️ Perfect te combineren naast het boek

✔️ Geen reistijd / footprint

✔️ Goed voor je portemonnee (goedkoper dan live training).

Niets! Het is hetzelfde. NVC = GC. Door sommige trainers is ervoor gekozen om het Verbindende in plaats van Geweldloze Communicatie te noemen, omdat Geweldloze Communicatie soms wat associaties oproepen die niet kloppen, zoals ‘deze technieken pas je alleen toe bij agressieve mensen.’ 

Marshall Rosenberg, de bedenker van deze taal, heeft bedacht dat het de plek van geweldloosheid is (NonViolence) waar ik de ander wil ontmoeten. Ook heeft de het geweldloos verzet van Gandhi een grote rol van betekenis gehad in het ontstaan van deze stroming. 

Jazeker! We beginnen bij het begin. Er zijn geen voorwaarden qua opleiding of opleidingsniveau om de training te volgen. Ook als je al wat kennis hebt, basis-training bijvoorbeeld, of het boek hebt gelezen is het alsnog zeer leerzaam. Als je twijfelt, neem dan even contact op. 

Ja, ik wil alleen maar blije deelnemers en daarom geef ik een 100% niet goed, geld terug garantie. Zonder vragen te stellen. Mail mij als dit  het geval is. 

Mét iemand de cursus volgen is aan te raden! Het hoeft niet, mag wel! Je deelt ervaringen met elkaar en je krijgt ook wekelijks een optionele gespreksopdracht (‘buddy extra opdracht’) om samen te oefenen. Dit stimuleert het leereffect. Als je geen buddy hebt en wél wil, mail mij dan en dan probeer ik je te matchen. 

Dit zijn tips die je kunnen helpen en je een beeld geven hoe de cursus samen te volgen: 

– kies een wekelijks moment om met elkaar in te checken. 

– kies ook een tijd (bijv. 20/ 30/40 min per keer) en verdeel dit door twee (bijv. beide 15 min per keer) 

– start om de beurt, dus de ene week begint de één, de andere week de ander. 

– Maak tijd voor het delen van ervaringen én het doen van de ‘buddy extra opdracht.’ dus bijv 10 min pp delen over alles wat je die week tegen bent gekomen rondom het thema Geweldloze Communicatie en de weekopdracht, en daarna nog 10 min pp de buddy extra opdracht. 

– Spreek met elkaar af wat je prettig vindt. Als je bijvoorbeeld liever de tijd wil nemen om met je buddy op een specifieke casus uit jouw leven in wil gaan, dan is dat prima, ook als dit ten koste gaat van het oefenen met de buddy extra opdracht voor jou. Andersom kan de ander er ook voor kiezen om juist te willen oefenen met de buddy extra opdracht en minder tijd te besteden aan het delen van ervaringen/casuïstiek. 

– Bespreek in de buddy bijeenkomsten ook de grote lijn, namelijk; hoe beïnvloedt  de training jouw communicatie? 

– Het kan helpen te starten met een korte ‘check-in’ vraag bijvoorbeeld; hoe zit je er op dit moment bij? Mocht je bijvoorbeeld net uit een drukke situatie komen, dan is het fijn voor de ander om dat te weten en kan diegene bijvoorbeeld starten.  

Ga vooral met elkaar in gesprek over hoe je het prettigst de wekelijkse bijeenkomst inricht. Dit is een leidraad die kan helpen. Het streven is dat je ‘van elkaar leert’ en ook met elkaar de taal kan oefenen.

Wat anderen zeggen

Marieke
Cursist
Lees verder
"Echt een aanvulling op het boek Ik had verwacht dat het online minder goed zou werken, maar het werkt juist heel goed! De online cursus was boven mijn verwachting. En écht een aanvulling op het boek."
Anke en Jan
Cursisten
Lees verder
Het is echt fijn voor onze relatie. Het zorgt ervoor dat we weer op een fijnere manier met elkaar in gesprek zijn! Dank je wel!”
Lotte
Cursist & Relatiecoach
Lees verder
"Deze online cursus heeft me veel gebracht. Ik merk dat ik de lessen al veel toepas in mijn werk; afgelopen week al in een team dat ik train en zojuist in relatiecoaching. Heel fijn!"
Johan
Cursist
Lees verder
"Ik heb deze mooie training afgerond en ben zeer tevreden met wat ik heb geleerd. Het resultaat in mijn relaties is al zichtbaar en daar ben ik zeer blij mee."
Gerard
Cursist
Lees verder
"Fijne training over Geweldloze Communicatie. Duidelijk opzet en je leert elke week echt iets wat ik al in de praktijk merk. o.a. over altijd maar aardig willen zijn en daar niet gelukkiger van worden. Adviezen hoe je leert voor jezelf op te komen."
Nienke
Cursist
Lees verder
"Onwijs bedankt voor deze cursus. Ik ben heel erg enthousiast. Er gaat een wereld voor me open merk ik. Ik vind het werkelijk life-changing!"
Vorige
Volgende