In 6 stappen naar jouw online succes

Meestal loop je toevallig weer tegen een nieuwe opdracht aan. Net op tijd, of na een paar weken stressen. Dat vreet aan je…

En jij weet ondertussen best waaraan het ligt. Je bent online niet zichtbaar genoeg.

Maar al die online zaken zoals Youtube, Instagram, Facebook…

…het idee alleen al…met je hoofd in beeld. Je gruwelt ervan!

En toch, je hebt honger naar continu klanten in plaats van dat ze toevallig op je pad komen. Zodat jij eindelijk weer je rekeningen kan betalen en een spurt maakt naar dat heerlijke koffietentje om die smakelijke, maar vaak veel te dure latte aan je mond te zetten.

Mogelijk wordt het tijd om werk te gaan maken van je online aanwezigheid als ondernemer?

Nee, niet op die enge ‘’kijk mij nou eens’’ manier. Maar echt, als jijzelf.

Op een toffe manier zichtbaar worden, daar waar je bestaande en potentiële klanten zijn. Waar jij inspirerende verhalen vertelt over jouw oplossingen, jouw manier van werken.

Je hebt tenslotte genoeg te vertellen. Je moet alleen je informatie nog ergens kwijt. Op een goede plek en bij het juiste publiek. Jouw publiek.

Dan willen ze met jou aan het werk. Omdat ze je al kennen. Van jouw nieuwsbrief, of een serie inspirerende berichten op LinkedIn. Zij willen van jou horen, ze willen jou hún probleem laten oplossen.

Zo zorg je ervoor dat je geen slapeloze nachten meer hebt, geen stress meer omdat je opdrachten lijken op te drogen. Zodat je eindelijk dat gevoel van vrijheid ervaart. Je weet wel, de reden waarom je ooit voor jezelf begon.

Alleen, nú lig je er nog wakker van ’s nachts

 • Dat je net niet genoeg klanten hebt.
 • Of niet de juiste klanten.
 • Dat ze je eigenlijk niet voldoende waarderen of betalen voor wat je voor ze doet
 • Dat je daardoor niet verder groeit met je onderneming.
 • En dat je als ondernemer ook niet veel verder ontwikkelt

Dit betekent werk aan de winkel: 

Je online zichtbaarheid op orde brengen. Met goede informatie over jouw onderneming en vindbaar zijn op het internet.

Alleen … wel op een integere manier, zonder trucs en foefjes en zonder schreeuwerig over te komen.

Laat me raden, je hebt wel eens geprobeerd om…

…. wat te posten op LinkedIn;
…. te reageren op berichten van anderen op LinkedIn;
…. het een en ander te plaatsen op Facebook of Instagram;
…..je hebt wel eens een nieuwsbrief verzonden aan je bestaande klanten.

Maar dat leverde telkens niets op. Hoe jammer ook, dat is best logisch; ‘hit and run’ werkt niet.

Af en toe een berichtje plaatsen, daar creëer je geen herkenbaarheid mee. Daarmee bouw je geen relaties op. Laat staan dat het nieuwe opdrachten oplevert.

Daarom wil je nu eindelijk eens aan de slag met een stevig en duidelijk plan voor een duurzame aanpak. Een methode die je gaat volhouden, omdat je het leuk vindt.

Je wilt met zelfvertrouwen en zonder schaamte of angst beginnen, op een manier die ‘eigen’ is: jouw manier!  

Ik vind het echt top wat je hebt neergezet. Veel en uitgebreid. Ik ben nog niet helemaal klaar omdat er wat nadere dingen op mijn pad komen maar ik pak ‘m straks zeker weer op!

Daarom heb ik de cursus In 6 Stappen Naar Jouw Online Succes ontwikkeld.

Dit online lesprogramma draait volledig om jou: jouw bedrijf, jouw oplossingen en diensten. En daar vertel je op JOUW manier over. Met zelfvertrouwen en plezier. Met een goede basis als uitgangspunt.

Vanuit die basis bouw je zelf, stap voor stap aan jouw online aanwezigheid en zichtbaarheid. Zo word je – echt waar, kwestie van volhouden – voor jouw (potentiële) klanten een specialist op jouw vakgebied. Je zult merken dat je niet alleen groeit wat business betreft, maar ook als ondernemer, als mens.

Een zeer uitgebreid, helder en duidelijk beschreven programma. Het kan eigenlijk niet fout gaan. Fijn geschreven, het werkt echt motiverend om er mee bezig te zijn! Rianne

De cursus levert je het volgende op:

Stap 1: Een pitch op de plank
Aan de hand van praktische oefeningen werk je naar jouw direct bruikbare pitch. Dit betekent dat je hierna altijd weet wat je moet zeggen wanneer iemand vraagt wat je doet. Bovendien heb je hiermee de beste basis voor jouw online communicatie.

Stap 2: De Magie van Mailchimp
Op welke manier kan je jouw bestaande en potentiele klanten nu het beste informeren? Een van de belangrijkste manieren is via een e-mailnieuwsbrief. Ouderwets? Helemaal niet. In deze les leer waarom dit een essentieel onderdeel is voor jouw online aanpak. Bovendien krijg je een zeer uitgebreide en ‘fool-proof’ handleiding voor het inrichten van Mailchimp.

Stap 3: LinkedIn Leiderschap
Je wilt iets met jouw aanwezigheid op het web. Toch? Je wilt mensen laten zien wat je voor ze kunt betekenen, hoe je ze helpt, wat je voor ze doet. LinkedIn is hiervoor een prachtig – zakelijk – sociaal netwerk. In de derde les richt je jouw LinkedIn profiel in. Zodanig dat je hier kunt gaan bouwen aan jouw expert-status. Jouw LinkedIn Leiderschap!

Stap 4: Wie, wat, waar?
Aan wie ga je jouw verhaal eigenlijk vertellen? Wie is jouw publiek en waar zitten deze mensen dan? In deze les leer je wie je doelgroep is en waar je deze mensen bereikt.

En wat ga je dan vertellen? Hoe heerlijk zou het zijn als je nooit meer om onderwerpen verlegen zou zitten? Nooit meer een writers block. Altijd inspiratie om weer iets nieuws te melden, iets vanuit een andere invalshoek te benaderen.

Aan de hand van een paar oefeningen heb je in no-time voor een half jaar ideeën. Daarna kan je altijd weer teruggrijpen naar dezelfde methode.

Stap 5: Bloggen als de beste

In stap 5 ga je aan de slag met het echte schrijven. Een les vol praktische tips; hoe deel je je tekst in. Hoe begin je. Hoe bind je je lezer aan je. En hoe en waar plaats je je blog vervolgens. 

Stap 6: Reduce, re-use, recyle
In stap 4 heb je een allemaal onderwerpen verzonnen waarmee je jouw verhaal gaat vertellen. In stap 5 heb je hier daadwerkelijk een start mee gemaakt. Maar hoe geef je hier structuur aan? Met een hele praktische kalender ga je de content voor jouw online aanwezigheid plannen.

Maar dat is nog niet alles. Iemand leerde me ooit dat goede online content minstens drie keer gebruikt moet kunnen worden. In deze les leer je hoe je dat doet.

Herschrijven, hergebruiken en herplaatsen van jouw verhalen, zonder dat ze aan kracht en impact inboeten. Juist in tegendeel, door je teksten op deze manier in te zetten, scoor je juist extra!

Dit betekent dat je maanden voort kan met het vergroten van jouw zichtbaarheid en zo meer klanten aantrekt. Bovendien weet vanaf nu exact wat je wanneer moet doen.

Ik zei het al: overzicht en rust. En enorm veel te vertellen. Dé manier om jouw online succes vorm te geven. 

Content re-usen en bewaren/versnipperen is een mega goed plan, ik heb er nooit de tijd voor genomen om dat goed uit te zoeken en te sorteren met mijn collega dus weer iets om in 2020 mee aan de slag te gaan

Wat ontvang je met In 6 stappen naar jouw online succes?

 • Een volledig op maat gemaakt communicatieplan voor jouw onderneming.
 • Je weet hoe je op een prettige manier online zichtbaar wordt die bij jou past en hoe je het aanpakt.
 • Je hoeft het allemaal niet zelf uit te zoeken.
 • De basis voor jouw online communicatie staat als een huis.
 • Je hebt meer dan voldoende onderwerpen op de plank om in elk geval het komende half jaar over te vertellen.
 • Je hebt nu een praktisch schema met wat je wanneer moet doen.
 • Je zit in de juiste flow.
 • Voortaan zijn mails, blogs of andere online artikelen voor jou een eitje.
 • De cursus doe je in eigen tempo op het voor jou juiste moment.
 • Je mag altijd feedback vragen.
 • Tot nu toe deed je alles hapsnap, vanaf nu heb je structuur en een plan.
 • Met deze basis bespaar je jezelf veel tijd en gedoe.
 • Je bent online zichtbaar, met zelfvertrouwen.

Over de Communicatieschool en Titia 

Op de middelbare school was ik goed in Nederlands, maar ik hield niet van literatuur. Daarom ging ik Communicatiekunde studeren, een letterenstudie aan de Universiteit Utrecht.

Zo, wat werd ik door veel mensen om uitgelachen. Ik heb mezelf ook vaak genoeg achter mijn oren gekrabd, me afgevraagd waarom ik geen echt vak heb geleerd. Maar naarmate ik ouder en wijzer word, is het steeds duidelijker.

Ik houd enorm van mijn vakgebied. Zo veel zelfs dat ik het aan anderen wil doorgeven. Ik wil mensen leren en inspireren om er zelf mee aan de slag te gaan. Omdat het zo tof is.

Na mijn afstuderen heb ik bij heel veel verschillende bedrijven gewerkt; klein, groot, in België, internationale ondernemingen, start-ups toen dat nog niet zo heette. In loondienst en de laatste 12 jaar als zelfstandige. De rode lijn: communicatie en schrijven. Ook voor kleine ondernemingen.

Meer en meer kwam bij mij het besef dat deze ondernemers het niet aan mij over moesten laten. Ze kunnen veel beter over hun eigen onderneming vertellen. Zij zíjn tenslotte hun bedrijf! Zij komen bij de klant, spreken mensen over hun vak, kunnen het beste vertellen wat ze doen, waarmee ze anderen kunnen helpen.

Alleen… veel mensen denken dat ze het niet kunnen. Schrijven, hun verhaal vertellen. Met de Communicatieschool wil ik het tegendeel bewijzen. Ik help ondernemers over hun schroom heen en laat zien dat het kan. En niet alleen dat het kan, dat het fantastisch is om te doen!

In 6 stappen naar jouw online succes

Ja, ik doe mee!

Via het formulier hieronder meld je je aan voor de e-cursus.
Deze bestaat uit 6 afzonderlijke mails.
Meteen na de betaling ontvang je de eerste mail. Daarna ontvang je elke dag, 5 dagen lang een volgende les. Ook meld je je op deze manier aan voor onze nieuwsbrief.

Kosten: €179,- exclusief BTW (€216,59 inclusief BTW).

Wanneer je je BTW-nummer en je bedrijfsnaam invoert, ontvang je t.z.t. een factuur.

Maren en bezwaren 

Ik weet het. Je hebt allemaal ‘maren en bezwaren’. Vind je het goed als ik ze stuk voor stuk probeer te weerleggen?

Maar het kost tijd
Ja, inderdaad. En dat is ook logisch. Want niets gaat vanzelf natuurlijk. Je moet er serieus voor gaan zitten en soms ook echt hard nadenken. 
Aan de andere kant: het programma is in logische stappen opgebouwd en als je zou willen, kan je met anderhalf uur gemiddeld per les klaar zijn. Dat komt dus neer op 9 uur werk. Een werkdag. Dat valt toch best mee!

Maar ik kan helemaal niet schrijven
Inderdaad. Dat vind je van jezelf.

En daarom stel je dit belangrijke onderdeel van jouw bedrijfsvoering telkens weer uit. Maar tegelijkertijd weet je dat je er zo langzamerhand ook echt iets aan moet gaan doen. Met deze cursus zet je je schrijfspier aan het werk.

Want net als met hardlopen, moet je met schrijven ook gewoon meters maken. De cursus is zo opgebouwd dat je in elke les schrijvend aan de slag gaat. Zo ontstaat er vanzelf een eigen stijl van schrijven.

Maar ik wil helemaal niet vloggen
Je hoeft ook niet te vloggen. En je hoeft niet op Facebook als je dat niet wilt.

Je hoeft niet over je privéleven te vertellen als je dat niet wilt. Jij bepaalt.

Het gaat op jouw manier. Maar, let wel, het is wel de bedoeling dat je een persoonlijk geluid gaat laten horen.

Dat de mensen die je berichten zien of lezen een goed idee krijgen wie de persoon achter de dienst, het bedrijf is. Want uiteindelijk willen mensen samenwerken met mensen…

Maar wat moeten mijn vrienden, familie en klanten hier wel niet van denken?
Die vinden jou natuurlijk heel raar. Nee, niet omdat je aan de online zichtbaarheid van je bedrijf gaat werken. Ze vinden je juist heel raar, omdat je dat tot nu toe nog niet doet.

Want je vertelt ze wel allemaal verhalen over waarmee je bezig bent. Interessante situaties waarin je verzeild bent geraakt.

En je klanten vinden het misschien zelfs wel jammer dat je ze niet op de hoogte houdt van waarmee je bezig bent. Jij bént je onderneming! Daar ben je toch trots op?

Maar ik ben helemaal niet zo’n opschepper die alleen over zichzelf wil vertellen
Mooi. Want bescheidenheid is een prachtige eigenschap. Gelukkig hoef je ook niet over jezelf te vertellen. Je kunt bijvoorbeeld heel goed laten zien hoe je juist anderen hebt geholpen met behulp ban jouw dienst of oplossing.

Je kunt situaties beschrijven die je meemaakt, zonder dat je zelf in de spotlights zet, maar waarbij je toch kunt laten zien dat je ergens een probleem hebt opgelost.

Maar ik houd zulke dingen nooit vol
Okay, laat ik eerlijk zijn. Als je nu al 100% zeker weet dat je dit niet vol gaat houden, dan moet je er niet aan beginnen.

Want, het is echt een kwestie van volhouden en de lange adem. Het lijkt vaak alsof anderen wel met korte sprintjes een topresultaat bereiken. Maar helaas. Zo werkt het niet.

Niet met je online zichtbaarheid, niet met hardlopen, zwemmen, niet in het leven. Het is echt een kwestie van volhouden. Sorry!

Aan de andere kant; je krijgt alles aangereikt om ervoor te zorgen dat je het deze keer wel volhoudt. Een plan, een goed gevuld schema, meer dan voldoende ideeën zodat je nooit om een onderwerp verlegen zit. Je weet wat je doet, en je hebt voldoende ervaring en inspiratie om het zelf te kunnen.

En het allerbelangrijkste: juist door het allemaal te doen, krijg je er plezier in. En dat wat je leuk vindt, houd je ook makkelijker vol. Oh en bovendien, als jij op jouw manier start met vertellen over jouw oplossingen, diensten et cetera, zul je ook merken dat mensen – potentiele klanten – daarop gaan reageren.

En dat geeft je natuurlijk helemaal vleugels en de drive om door te gaan en het vol te houden!

Investering

€ 179,- exclusief BTW. 

Vanaf nu kan je online laten zien wie je bent en wat je doet. Je bouwt gestaag aan een trouwe groep volgers en potentiële klanten.

Jouw inspanning en investering loont: het levert je meer en betere klanten op.

Klaar voor de start?

Wil jij eindelijk starten en binnenkort structureel met je onderneming online aanwezig zijn? Sta je te popelen om verder te groeien met je onderneming én zelf mee te groeien als ondernemer?

Ben je klaar voor:

 • een goed gevulde agenda?
 • leuke opdrachten?
 • een tarief dat goed voelt zowel voor jou als je opdrachtgever?

Dan is het NU hét moment om in actie te komen.

Want als je nu het In 6 stappen naar jouw online succes programma doorloopt, maak je direct enorme sprongen. Door aanwezig en zichtbaar te zijn met jouw onderneming. Hierdoor trek je meer klanten aan EN ga je meer verdienen.

Veelgestelde vragen

Wat komt er in de 6 lessen aan de orde?
De methode In 6 stappen naar jouw online succes bestaat uit de volgende 6 lessen, die in deze volgorde worden aangeboden. Tussen alle lessen door is er aandacht voor schrijven en doe je opdrachten zodat je je schrijfspier alvast aan het werk zet.

1: Een pitch op de plank
Aan de hand van praktische oefeningen werk je naar jouw direct bruikbare pitch. Dit betekent dat je hierna altijd weet wat je moet zeggen wanneer iemand vraagt wat je doet. Bovendien heb je hiermee de beste basis voor jouw online communicatie.

2: De magie van Mailchimp
Op welke manier kan je jouw bestaande en potentiele klanten nu het beste informeren? Een van de belangrijkste manieren is via een e-mailnieuwsbrief. Ouderwets? Helemaal niet. In deze les leer waarom dit een essentieel onderdeel is voor jouw online aanpak. Bovendien krijg je een zeer uitgebreide en ‘fool-proof’ handleiding voor het inrichten van Mailchimp.

3: LinkedIn Leiderschap
Je wilt iets met jouw aanwezigheid op het web. Toch? Je wilt mensen laten zien wat je voor ze kunt betekenen, hoe je ze helpt, wat je voor ze doet. LinkedIn is hiervoor een prachtig – zakelijk – sociaal netwerk. In de derde les richt je jouw LinkedIn profiel in. Zodanig dat je hier kunt gaan bouwen aan jouw expert-status. Jouw LinkedIn Leiderschap!

4: Wie, wat, waar?
Aan wie ga je jouw verhaal eigenlijk vertellen? Wie is jouw publiek en waar zitten deze mensen dan? In deze les leer je wie je doelgroep is en waar je deze mensen bereikt.

En wat ga je dan vertellen? Hoe heerlijk zou het zijn als je nooit meer om onderwerpen verlegen zou zitten? Nooit meer een writers block. Altijd inspiratie om weer iets nieuws te melden, iets vanuit een andere invalshoek te benaderen.

Aan de hand van een paar oefeningen heb je in no-time voor een half jaar ideeën. Daarna kan je altijd weer teruggrijpen naar dezelfde methode.

5: Bloggen als de beste

Blogberichten zijn de basis van jouw online aanwezigheid, De kapstok waaraan je je social media berichten ophangt. In les 5 ga je hier zelf mee aan de slag. Je krijgt enorm veel praktische tips en een goede checklist om helemaal zelfstandig  jouw blogs te schrijven. 

6. Reduce, re-use, recycle
In stap 4 heb je een allemaal onderwerpen verzonnen waarmee je jouw verhaal gaat vertellen. Misschien zelfs zoveel dat je er zelf wat van onder de indruk bent. Geen nood.

Aan de hand van een hele praktische kalender ga je de content voor jouw online aanwezigheid plannen. Je moet er een keertje flink in investeren, maar daarna kan je er maanden mee voort en weet je bovendien wat je wanneer moet doen. Ik zei het al: overzicht en rust. Bovendien leer je de contentverdriedubbelaar kennen. Je leert hoe je waardevolle content herschrijft, hergebruikt en herplaatst, zonder dat ze aan kracht en impact inboeten. Juist in tegendeel, door je teksten op deze manier in te zetten, scoor je juist extra!

Hoe wordt het lesmateriaal aangeboden?

Je ontvangt direct na je betaling de eerste les. Daarna volgt vrijf dagen lang elke dag een volgende les. Je ontvangt een mail met een link naar een pdf. Deze kan je downloaden met Acrobat Reader. Kies er zelf voor of je de lessen op de computer maakt, of ze uitprint en een papieren naslagwerk opbouwt.

Krijg ik een factuur van mijn bestelling?

Ja, als je je BTW-nummer en bedrijfsnaam invoert, ontvang je na de bestelling een factuur van de Communicatieschool.

Is er ook een proefversie?

De Communicatieschool biedt de mogelijkheid om de eerste les volledig kosteloos te testen. Zonder verdere verplichtingen.
Hiervoor kan je je aanmelden via dit formulier.

Daarna kan je, wanneer het bevalt het hele traject aanschaffen voor de normale, vaste prijs.

Wat is de investering?  

De investering voor het traject In 6 stappen naar jouw online succes is  € 179,- exclusief BTW. 

Ik heb nog wat vragen

Dat kan en mag natuurlijk altijd. Je kunt me het beste mailen via info@communicatieschool.nl, ik reageer natuurlijk zo snel mogelijk.

Je kunt ook bellen, maar ik ben slecht met opnemen van mijn telefoon (vraag maar aan mijn man en kinderen).

Je bereikt me op 06 – 41 40 74 37. Als je het liefst even wilt bellen, mail me dan alsnog met je belverzoekje. 

Hoe lang duurt het traject?

De 6 verschillende lessen duren gemiddeld zo’n anderhalf uur per les. Sommige lessen vergen misschien iets meer voorbereiding. Andere hebben geen voorbereidingstijd en zijn binnen een uurtje af te ronden.