Categorieën
Geen categorie

Demotivatie en de motivatie

Ik zat er keihard doorheen. Middenin een dikke vette periode van on-zin, tegenzin, geen zin, demotivatie… Geen puf, tijd en plaats in mijn hoofd om over ‘mijn nieuwste kindje’ de Communicatieschool na te denken, laat staan er iets aan te doen.

Slecht communicerende vaten

‘Aan de andere kant’ in mijn online tablefashion-handel Kleuroptafel loopt het momenteel als een tierelier en dat slurpt veel aandacht, tijd en energie. Tel daar twee thuishangers van 10 en 12 én een puppy van zo’n 9 weken bij op en de maat is letterlijk vol. Het lukte me niet om de energie over alle vaten te verdelen…

Motivatie

Ik heb er flink mee geworsteld, wist even niet hoe ik alle ballen in de lucht moest houden. Overwoog zelfs om er helemaal maar te stoppen met de Communicatieschool. Maar ben nu blij dat ik deze bal even uit spel heb gehaald, om hem nu weer op te kunnen pakken.
Na demotivatie komt nu weer de motivatie. Nadat ik me echt weken had verstopt, had ik maandag voor het eerst weer eens een zoom-meeting met mijn business coach (ja ik vind het ook redelijk ‘zum kotzen’ maar ik heb óók een business coach 🙈). De kinderen gaan binnenkort weer meer naar school, de hond kan wat langer wachten…. En ik zit nu dus weer vrolijk te typen. Er is gelukkig weer plaats – vooral in mijn hoofd, nu nog in mijn agenda! – om ook weer hier aan de slag te gaan.

Hoe nu weer verder?

Gelukkig kan ik gewoon oppakken waar ik was gebleven. Mijn plannen voor content, voor onderwerpen om over te schrijven lagen al klaar.
Nu alleen nog maar opnieuw opstarten 😉. Vandaar ook dit bericht. Om een teken van leven te geven, om even te laten weten wat er aan de hand was (niet zo veel dus eigenlijk) en om weer in de flow te komen. Bij mij werkt het enorm om te gaan zitten en gewoon te beginnen met schrijven.

Openbaring

Maar er is nog een reden waarom ik dit bericht schrijf. Ik had een ‘openbaring’ afgelopen tijd. Zoals ik hierboven al schreef, hebben we een puppy in huis. Ik had me daar – geheel tegen mijn natuur in – echt mega goed op voorbereid: boeken geleend en gekocht EN gelezen, youtube filmpjes gekeken, me aangemeld bij een hondenschool waar ik zo snel mogelijk zou starten. En toen ging de puppycursus niet door vanwege De Corona. Ik merkte maar weer eens hoe ontzettend waardevol het kan zijn als je door iemand aan het handje genomen wordt. Iemand die het weet, die je vertrouwt, aan wie je het allemaal kan vragen. Ik voelde die behoefte enorm. Ondanks alle boeken, alle filmpjes, alle 1000 meningen van mede-hondenuitlaters in de buurt. Juíst vanwege alle boeken, filmpjes, meningen et cetera.

Heb jij dat nou ook?

Ondertussen zijn Dex en ik aan de puppycursus begonnen en dat geeft enorm veel rust. Ik heb iemand die mij het vertrouwen geeft dat we echt niet alles tegelijkertijd moeten kunnen en dat het allemaal een kwestie is van heel veel geduld, heel veel herhalen en vooral heel veel ‘voertjes’ (stom woord!).
Ik bedacht me dat jij hier misschien ook behoefte aan hebt. Wat bevestiging, even horen dat je op de goede weg bent. Of juist wat sturing, omdat je van je uitgestippelde weg bent afgedwaald.

Een keertje mailen of kletsen?

Mocht jij ergens met je communicatie vastlopen, vraag je je af of je goed bezig bent, of wil je gewoon eens een keertje met iemand sparren, laat het me dan weten. Dus geen online cursus, geen e-book, geen ‘masterclass’, niets ‘leren’. Gewoon het er even over hebben. Stuur me een mailtje met je vraag. Laat daarin ook even weten of je via de mail, telefoon of zoom wilt sparren en we maken een afspraak. En ja, dit is helemaal gratis, omdat ik het leuk én belangrijk vind om je te helpen en te horen waar je tegenaan loopt.

Fijne dag en ik wens je veel motivatie 💪

Door Titia Olieman

De Communicatieschool is opgericht door Titia Olieman met als doel zo veel mogelijk ondernemers te leren om op een originele manier online aanwezig te zijn.
De Communicatieschool biedt concrete stappen, structuur en ondersteuning om er (eindelijk) mee aan de slag te gaan én het vol te houden. Je bereik groeit, je onderscheidt je van de rest, je groeit als mens, als ondernemer en met je onderneming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *